Nienke-KinderboekenRecensie 3,5 sterren voor de 3D avonturen van Max

23897426_1745671598785093_1463777192_oDe avonturen van Max. Op zoek naar Fl.. is een 3D sensatie

De avonturen van Max is een heel speciaal voorleesboek. Je moet het namelijk lezen met je telefoon in de hand. In de app store download je de Armazing app en dan kun je de rechterpagina’s scannen. Die worden dan niet alleen 3D-pop-ups maar ze bewegen ook en maken geluid. Er start een filmpje van ongeveer een halve minuut en terwijl je het verhaaltje van de linker pagina voorleest, verschijnt op de rechterpagina een korte animatie.

De groep enthousiaste jongelingen van Armazing hebben iets nieuws op de markt willen zetten. In die opzet zijn ze prima geslaagd. Het is echt iets heel anders. Over een paar jaar zal dit waarschijnlijk de toekomst zijn.

Dit is een leuk pioniersboek. Het is echt heel leuk om mee te maken dat wanneer je de pagina scant, de bladzijde helemaal tot leven komt. Max vliegt ineens door je kamer. Wat hierbij grappig is, is dat je je eigen omgeving ook ziet. Voor je eigen theekopje verschijnt ineens een flatgebouw en langs mijn computer zweefde Max.

Is het een leuk voorleesboek en zijn de tekeningen van grote klasse? Nou, het is geen kinderliteratuur of zo. Het is gewoon een super-avontuurlijk voorlees boekje met computergetekende illustraties die je steeds vaker ziet in kinderboeken. Men tekent met een computerprogramma. Het is geen boek dat gemaakt is door een auteur ism een illustrator: het zijn computerjongens en meiden die een gaaf 3D boek hebben gemaakt met de nieuwste technologie.

Een kind kan de was doen, zo eenvoudig is de app te gebruiken. Het enige wat je kind hoeft te doen is op de app te klikken en dan het toestel boven een pagina te houden. Het filmpje kan van alle kanten worden bekeken. Je kunt ook in de pagina gaan staan en zo Max vanaf de onderkant bekijken of vanaf de zijkant.

Dit is het begin van een nieuw tijdperk. Deze technologie zal in de komende jaren waarschijnlijk verder worden ontwikkeld. Wel vroeg ik me af waarom er zo weinig met het geluid was gedaan. Kan bijvoorbeeld het verhaal niet worden voorgelezen als het filmpje loopt? Of gewoon een gezellig achtergrond muziekje? Het boekje dient echt samen met de app te worden gelezen anders zijn niet alle tekeningen interessant. Kortom: een aanrader maar het is zeker nog in ontwikkeling.

Probeer het uit. Je kind gaat dit heel erg leuk vinden.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s